„Există două posibilități. Prima opțiune ar fi ASF să-și susțină propria hotărâre, să-și mențină propria decizie, prin care să demonstreze o incompetență, și să se ajungă la aceste daune pentru contribuabilii români în valoare de un miliard de euro”, a spus Hristov.

„Cea de-a doua opțiune ar fi ca, miercuri, să fie convocat consiliul Autorității și să recunoască că s-a produs o greșeală și consiliul să solicite instanței să anuleze solicitarea și să fie anulată cererea de solicitare a insolvenței”, a continuat acesta.

BERD și fondurile de investiții au venit cu bani

Hristov a spus că, împreună cu BERD și cu fonduri de investiții din Finlanda, Marea Britanie și Olanda, care sunt acționare la Eurohold, ar urma să susțină Euroins cu capital, dacă este nevoie.

Acționarul principal al Eurohold susține că activele grupului vor fi diminuate cu 270 de milioane de euro prin retragerea licenței Euroins, dar grupul va rămâne în continuare cu active de 2 miliarde de euro.

Procese pentru recuperarea investițiilor

Grupul va da însă în judecată ASF, pentru a recupera investițiile făcute în România. Este vorba de investiția de 270 de milioane de euro, plus 230 de milioane pierderi.

Hristov a spus că membrii consiliului ASF sunt protejați de răspundere, dar nimeni nu poate bloca grupul săi îi dea în judecată pentru pierderile suferite în Bulgaria și în alte părți ale Europei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News