Discuțiile au vizat implicațiile conflictului dintre Israel și Hamas la nivel național și regional, dar și situația geopolitică din Republica Moldova, „subliniind faptul că România rămâne principalul sprijin al parcursului european”.
Nici războiul dintre Rusia și Ucraina nu a fost ocolit. „România continuă să sprijine Ucraina în legătură cu tranzitul de cereale şi materiale logistice din şi înspre tara vecină afectată de războiul de agresiune iniţiat de Federaţia Rusă”, a afirmat senatorul Cristian Chirteş.
Potrivit acestuia, nu există în acest moment informații din care să reiasă că există amenințări la adresa securității naționale a României.
„Serviciul Român de Informații a inițiat și aplicat măsuri în vederea prevenirii manifestării riscurilor și amenințărilor de securitate pe teritoriul național. Până în prezent nu există informații care să reflecte prezența unor riscuri directe și imediate la adresa securității naționale”, a susținut președintele Comisiei.
La audieri au participat trei persoane din conducerea SRI, este vorba despre adjuncții instituției, potrivit informațiilor Libertatea.
Fostul director Eduard Hellvig și-a anunțat demisia pe 3 iulie, după cel mai lung mandat la conducerea serviciului secret, adică 8 ani și 4 luni. „Pietrificarea în funcție poate duce la pierderea contactului cu realitatea socială”, a transmis Hellvig în declarația de presă în care și-a anunțat plecarea. Până la numirea unui nou șef, Serviciul Român de Informații este condus de prim-adjunctul său, generalul Răzvan Ionescu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro