Conform  studiului sociologic transmis către www.caleaeuropeana.ro pesimismul este starea de spirit care-l predomină pe român şi în cazul propriilor gospodării/familii. Astfel, 58 la sută dintre români spun că situaţia financiară a familiei este proastă, faţa de media europeană de 35 la sută. Doar 39 la sută dintre români cred ca au o situatie bună a gospodariei, faţă de o medie europeană de 63 la sută. Referitor la situaţia economică a României pentru următoarele 12 luni, 19 la sută dintre români cred că aceasta se va îmbunătăţi, în timp ce 44 la sută au răspuns că nu se va sesiza nici o schimbare majoră, iar 31 la sută a mizat pe înrăutăţirea situaţiei economice a României.
În ceea ce priveşte propriul loc de muncă, românii sunt ceva mai optimişti decât media europeană – 19 la sută, faţă de 17 la sută la nivel UE care cred că în următoarele 12 luni situatia va fi mai bună. Pe de altă parte, 41 la sută dintre români – faţă de 61 la sută, media UE -, cred că locul de muncă nu va suferi vreo modificare, iar 17 la sută cred că va fi mai rău.
Referitor la calitatea vieţii, raportată la preţuri şi câştiguri, 45 la suta dintre romani spun ca situatia actuala nu le permite sa faca niciun plan de viitor si ca traiesc de pe o zi la alta. Alti 31 la suta spun ca pot estima ce vor face peste 6 luni. Doar 15 la suta dintre romani au o perspectiva a situatiei gospodariei pentru 1-2 ani.
 
Mai multe detalii pe www.caleaeuropeana.ro
 

Urmărește-ne pe Google News