Ultima reaşezare oficială a limitelor de sector în Bucureşti s-a produs în 1979, prin Decret al Consiliului de Stat nr. 284. Hotarul dintre sectorul 4 şi sectorul 5 s-a trasat pe mijlocul străzilor care existau la acea vreme.
În anul 2000 însă, Primăria Capitalei a emis un document către sectorul 4 pentru ca edilii de acolo să ştie exact care este teritoriul pe care îl au în administrare şi care sunt plătitorii de taxe de aici. Hărţile primite au produs stupoare, deoarece dădeau peste cap tot ce se ştia până atunci despre întinderea sectorului.
“Din 1979, noi figuram la sectorul 4. După anul 2000, nu ştiu cum s-a întâmplat, dar blocul a intrat în sectorul 5, în timp ce noi, locatarii, am rămas cu buletinele în sectorul 4. Taxele şi impozitele ni le ia sectorul 4, dar când cerem serviciile pe care trebuie să le ofere Primăria de la 4, suntem trimişi la sectorul 5, că acolo este adresa poştală.
Când mergem la 5, suntem întrebaţi unde plătim impozitele şi ne trimit înapoi la 4 – şi tot aşa! Stăm în blocul-fantomă, uneori există, alteori nu”, ne-a spus Grigore Tarău, locatar al blocului 3A de pe Calea Şeban Vodă nr. 286, sector 4 – pe buletin, sau sector 5 – ca adresă poştală. Aceeaşi anomalie se regăseşte şi în cazul blocului 3B.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro