Conservele cu carne de vită „Ardealul” sunt produse la fabrica firmei din Covasna. Reprezentanţii firmei menţionează că rezultatele analizelor cantitative sunt aşteptate săptămâna viitoare.
„Producţie Ardealul SRL a dispus (… ) retragerea de la comercializare a două loturi de produs carne de vită Ardealul, cu data de expirare 5 decembrie 2014 şi 15 ianuarie 2015, ca urmare a existenţei suspiciunii că aceste doua loturi conţin carne de cal, confirmate parţial de analizele din 13 martie 2013. Aşteptăm în continuare rezultatele finale ale testelor cantitative săptămâna viitoare. Conform prevederilor legale, au fost aduse la cunoştinţa Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor informaţiile primite şi în acelaşi timp am solicitat retragerea de la comercializare a tuturor conservelor de carne de vită Ardealul. Fabrica noastră foloseşte pe lanţul de producţie doar carne de vită, de porc şi de pui. Pentru producerea acestor conserve, noi am folosit carne de vită livrată de către SC Optimeat SRL cu buletin de analiză, declaraţie de conformitate şi documente care atestau originea materiei prime, documente ce au fost puse la dispoziţia autorităţilor competente (…) Precizăm că produsul este sigur pentru consum, însă suntem gata să restituim contravaloarea produselor tuturor consumatorilor care au cumpărat conserve de carne de vită Ardealul cu datele de expirare de mai sus, la SC Producţie Ardealul SRL, Strada Târgului nr 6, Covasna, judeţul Covasna”, a declarat directorul fabricii Ardealul, Claudia Cojocaru.
Loturile au conţinut 30.000 de cutii de conserve carne de vită, din care aproximativ 80% sunt blocate în depozite.