Plângerea a fost semnată de către Ana Ciceală, Alexandru Sava, Eugen Matei, Teodora Stoian, Nicorel Nicorescu și Vlad Gheorghe. Potrivit acestora, lucrările derulate din dispoziția lui Negoiță vizau modificarea accesului auto către demisolul clădirii ministerului, pentru ca în final să se obțină spațiu pentru amenajarea „câtorva terase”.
Primarul ar fi girat lucrările ilegale
Semnatarii cer procurorilor să verifice și implicareacelor două firme municipale (Algorithm Rezidential SRL și Algorithm Construcții S3), dar și a funcționarilor din primărie care au acționat la ordinul verbal al lui Negoiță.
Ei menționează că lucrările au fost făcute fără autorizație, că sectorul 3 nu avea vreun drept asupra terenului, începerea lucrărilor nu a fost anunțată, iar măsurile de siguranță nu au fost luate.
Primarul Robert Negoiță ar fi acționat în deplină cunoștință de cauză, știind că legea nu este respectată, mai arată consilierii.
Ei au transmis procurorilor imagini surprinse pe șantierul nelegal, precum și răspunsurile primite de la primar în acest caz.
La începutul lunii august, consilierii USR-PLUS au depus o plângere penală și pentru șantierul „Esplanada”, unde se făceau excavări neautorizate pe un teren destinat „Cartierului pentru Justiție”, iar în acest moment este deschis un dosar în care se fac cercetări cu privire la cauză.
În data de 3 august, șase muncitori au fost prinși sub un mal de pământ pe un șantier de lângă Biblioteca Națională. Doi dintre ei au murit, iar patru au fost salvați de pompieri și duși la spital.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro