Primarul Capitalei a declarat în ședință că demararea procedurilor incipiente pentru construirea unui spital metropolitan este foarte necesară. ”Avem în administrare 19 spitale, iar multe sunt supra-aglomerate și trebuie extinse. E nevoie de secții clinice noi, și de aceea cerem o suprafață de teren de la Guvern”, a spus Gabriela Firea.
Primarul Capitalei a răspuns și celor care nu sunt de acord cu locația acestui proiect. ”Vor spune unii că de ce acel teren și nu altul. Am realizat o analiză cu medici, specialiști, colegii care ne sprijină din Direcția de patrimoniu, urbanism, și au considerat potrivită această locație din nordul Bucureștiului”, a spus Firea.
Reprezentanții Opoziției au acuzat-o pe Gabriela Firea că a ales terenul pentru a avantaja zona Ilfovului și au precizat că există și alte terenuri libere unde se poate construi acest spital. Primarul a răspuns că nu tot ce este teren viran înseamnă că se poate construi. ”Sunt multe litigii, contestări. O să vă prezint situația juridică. Noi azi votăm o cerere către Guvernul României privind darea în administrare a unui teren. atât și numic mai mult”, a mai spus Firea, menționând că alegerea terenului s-a făcut după consultarea tuturor factorilor de decizie, și s-a ținut cont inclusiv de apropierea de aeroport și de alte obiective importante.
Spitalul Metropolitan va avea 2.000 de paturi și va fi construit de la zero
Spitalul Metropolitan din București va poate fi realizat pe un teren al TVR. În proiectul de hotărâre se cere Guvernului emiterea unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului și administrarea Societății Române de Televiziune (SRTv) în domeniul public al Municipiului București și administrarea CGMB a unui imobil situat în Șoseaua Pipera nr. 63-65, în vederea realizării Spitalului Metropolitan.
Terenul are o suprafață de 46.824 mp, conform raportului de specialitate.
Spital Metropolitan, conform standardelor europene, cu aproximativ 2.000 de paturi. Realizarea acestui spital metropolitan va avea avantajul că va fi construit de la zero și toate secțiile care vor fi cuprinse în realizarea obiectivului vor respecta normele legale astfel rezultând calitatea actului medical foarte ridicată, iar aparatura achiziționată va fi la standarde ridicate de ultimă generație. Noul spital metropolitan va avea în vedere realizarea de secții pentru care în București există deficit de paturi, respectiv: oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arși, etc., generând foarte multe locuri de muncă noi, estimate la câteva mii”, prevede documentul.
Suma necesară studiului de fezabilitate pentru construirea spitalului a fost inclusă în bugetul municipiului București pe anul 2017.
Citește și: Lovitura primită de Boureanu. Anunțul de ultimă oră al procurorilor. Este acuzată și iubita lui!