Întrebată care este vârsta până la care a coborât consumul de droguri în țara noastră, Valeria Herdea a răspuns: „Conform datelor Agenţiei Naţionale Antidrog, unde există o echipă de lucru interministerială, pot să vă spun că cel puţin acum trei luni coborâse până la 9-10 ani. Există dealeri de 12 ani, există din păcate, după cum bine ştiţi, bomboane cu diverse preparate şi, din păcate, sunt accesibile mai ales acolo unde există, să zicem, aglomeraţii nesupravegheate de adulţi”.

Șefa CNAS a vorbit, în acest context, despre „modelul adulţilor, modelul vedetelor, modelul de bonton de la marile festivaluri”, care „nu sunt tocmai de bun augur”.

Întrebată, de asemenea, dacă România are centre de dezintoxicare, specializate pe probleme precum consumul drogurilor sau jocurile de noroc, Herdea a afirmat că „nefiind mapată exact situaţia şi neştiind exact la acest moment, şi absolut onest pentru că nu noi facem asta, noi încercăm să ajutăm şi să sprijinim, neştiind exact dimensiunea acestui fenomen”.

Precizând că „serviciile sunt total insuficiente”, aceasta a subliniat că este nevoie de „personal pregătit” și de alocarea de fonduri în acest sens.

Urmărește-ne pe Google News