Whisky-ul a pierdut în faţa ţuicii şi a palincii
Dacă între anii 2005-2007, românii preferau ca înainte de o masă copioasă să consume şi o tărie, de preferabil whisky, acum, din cauza lipsei banilor şi a taxelor mari, mulţi renunţă la această plăcere sau se cinstesc cu un păhărel de ţuică sau palincă. Şi doamnele, din aceleaşi motive financiare, au schimbat digestivele precum ginul sau vermutul cu vişinată făcută în casă.
1,6 milioane de porci, sacrificaţi de Crăciun
Pentru că orice român care se respectă trebuie să aibă o masă îmbelşugată, vânzările la carne, în special cea de porc, cresc în decembrie, în medie, cu 20% comparativ cu restul anului. Conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), în luna decembrie a fiecărui an, în România se sacrifică peste 1,6 milioane de porcine. Dintre acestea, doar circa 350.000 de capete sunt tăiate în abatoare, iar restul, respectiv 1,25 milioane, în gospodăriile oamenilor.