Studiul pe animale, publicat în revista Nature, a arătat că tumorile de sân, de exemplu, se dezvoltă mult mai ușor acolo unde există cantități mari de asparagină. Această substanță se găsește în sparanghel, carnea de pui, fructele de mare și multe alte alimente.

În viitor, oamenii de știință speră să profite de „dependențele culinare” ale cancerului pentru a îmbunătăți tratamentele.

Asparagina este un aminoacid – un bloc de proteine, care își ia numele de sparanghel.

Studiul, realizat la Institutul de Cercetare pentru Cancer din Marea Britanie Cambridge, s-a făcut pe șoareci cu o formă agresivă de cancer mamar.

În mod normal, aceștia mureau în câteva săptămâni, pe măsură ce tumoarea se răspândea în tot corpul. Dar atunci cand soarecii au primit o dietă scazută în asparagină sau medicamente care blocau asparagina, atunci tumora s-a luptat să se răspândească.

Prof. Greg Hannon, unul dintre autorii studiului, a declarat pentru BBC: „Vedem dovezi tot mai mari că anumite tipuri de cancer sunt dependente de anumite componente ale dietei noastre alimentare. În viitor, prin modificarea dietei unui pacient sau prin utilizarea de medicamente care schimba modul în care celulele tumorale pot accesa aceste substanțe nutritive, sperăm să imbunătățim erzultatele terapiei”.


Citește și: Temperaturile de vară din timpul iernii duc la slăbirea organismului și apariția unor boli grave


 
 

Urmărește-ne pe Google News