Acest studiu danez, publicat în revista editată de American Heart Association, este primul care a analizat în special starea de sănătate a femeilor cu vârste cuprinse în intervalul 15 – 49 de ani şi binefacerile imediate ale consumului de carne de peşte asupra stării lor de sănătate cardiacă.
Femeile care consumă rar sau deloc carne de peşte prezintă un risc de maladii cardiovasculare de peste 50% pe o perioadă de opt ani, în raport cu femeile care consumă în mod regulat carne de peşte, au precizat autorii studiului.
Femeile care consumă carne de peşte rar sau deloc se confruntă cu un risc de maladii cardiace cu peste 90% mai mare în comparaţie cu riscul prezentat de femeile care consumă peşte în fiecare săptămână.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 49.000 de femei cu o vârstă medie de 30 de ani, iar durata de monitorizare a fost de opt ani.
Cele mai multe dintre femeile participante la studiu care consumau în mod regulat carne de peşte au declarat că obişnuiesc să mănânce cod, somon, hering şi scrumbie – specii de peşti a căror carne este bogată în Omega 3, un acid gras polisaturat, despre care oamenii de ştiinţă afirmă că are un efect protector împotriva problemelor cardiace şi vasculare.
„Pentru a se bucura de binefacerile consumului de peşte sau ale uleiului de peşte, trebuie urmate recomandările dietetice care îi sfătuiesc pe oameni să mănânce carne de peşte ca fel principal la masă, cel puţin de două ori pe săptămână”, a precizat Marin Strom.
 
 

Urmărește-ne pe Google News