Contul a fost suspendat după ce Ali Khamenei a postat un mesaj în care avertizează că „regimul sionist a făcut o greșeală” atunci când a decis să riposteze pentru atacul cu rachete balistice din 1 octombrie efectuat de Teheran.

Israelul „a greșit în calculele sale privind Iranul. Îl vom face să înțeleagă ce fel de forță, abilitate, inițiativă și voință are națiunea iraniană”, se arată în postare.

Regulile privind folosirea rețelei sociale X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, interzic conținutul provenit de la „entități violente și pline de ură”, însă ghidurile fac o excepție pentru postările de la „entități de stat sau guvernamentale”.

De asemenea, nu a existat niciun comentariu de la platforma X sau de a proprietarul Elon Musk pe această temă.

Mai multe alte conturi deschise de Khamenei, inclusiv în limba persană, arabă, engleză și bengaleză, au rămas active, deși au distribuit postări cu texte similare cu cele publicate pe contul în ebraică.

Un mesaj postat duminică, pe contul în limba engleză al lui Ali Khamenei, avertiza că israelienii „încă nu au reușit să înțeleagă corect inițiativa de putere și determinarea poporului iranian. Trebuie să îi facem să înțeleagă aceste lucruri”.

Această postare, împreună cu altele similare, a acumulat peste 14.000 de aprecieri și rămâne online.


https://twitter.com/khamenei_ir/status/1850472119970197889?ref_src=twsrc%5Etfw 

Ali Khamenei a deschis contul în limba ebraică după atacul de răzbunare al Israelului asupra Iranului, sâmbătă dimineață, când Forțele Aeriene Israeliene au efectuat lovituri țintite asupra unor obiective militare strategice, inclusiv baterii de apărare aeriană și fabrici de producție și lansare de drone și rachete balistice.

În prima sa postare, publicată sâmbătă seara pe X, Ali Khamenei spunea doar atât: „În numele lui Allah cel milos și plin de compasiune”.

Liderul suprem al Iranului are un istoric de publicare a unor postări pe X în ebraică, majoritatea conținând amenințări la adresa statului evreu. Până sâmbătă însă, el făcuse acest lucru pe contul său principal, unde postările sunt scrise în general în engleză.

Aceasta nu este prima dată când Khamenei se confruntă cu o suspendare sau eliminare din social media.

În februarie, Meta a eliminat conturile de Facebook și Instagram ale liderului suprem al Iranului din cauza sprijinului său pentru atacul terorist al Hamas din 7 octombrie 2023, în sudul Israelului.

Urmărește-ne pe Google News