Potrivit documentului la care lucrează în prezent Ministerul Muncii, o persoană care lucrează prin teleworking va fi orice persoană care lucrează de la distanţă conform folosind tehnologia informaţiei, în cadrul unui contract de muncă în care activitatea care ar putea fi efectuată şi la sediul sauspaţiile angajatorului, este efectuată în mod regulat în afara sediului sau spaţiilor respective, potrivit Mediafax.

Tot potrivit documentului, persoanele care lucrează prin telworking beneficiază de aceleași drepturi ca și persoanele care prestează activități în sediul angajatorului, iar angajatorul va fi răspunzător pentru luarea măsurilor necesare, în special în ceea ce priveşte software-ul, pentru a asigura protecţia datelor utilizate şi prelucrate de persoana care lucrează în regim de teleworking în scop profesional.

”În vederea elaborării proiectului de act normativ susmenţionat, s-a constituit un grup de lucru la nivel de experţi format din reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi ai Inspecţiei Muncii. După finalizarea proiectului, acesta va fi pus în dezbatere publică în special cu reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale şi ai mediului de afaceri. Menţionăm că data de adoptare a proiectului de act normativ este octombrie 2017”, precizează Ministerul.

Documentul la care lucrează Ministerul Muncii stârnește, însă, și îngrijorare. Astfel, potrivit Digi 24, firmele şi experţii în resurse umane spun că aceste noi contracte de muncă avantajează mai mult statul, prin faptul că va încasa mai multe taxe, și mai puțin pe angajați.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News