Pe 10 august, locomotiva Mocăniţei a deraiat pe Valea Vaserului, în judeţul Maramureş, iar 12 persoane au ajuns la spital, rănite. În trenul de linie îngustă se aflau aproximativ 200 de persoane.
La o săptămână de la incidentul care a rănit 12 persoane, pe 16 august, mocănița a deraiat din nou, însă de data asta nimeni nu a fost rănit.
Şeful ISU Maramureş, Pavel Baltaru, a declarat că membrii unei comisii mixte de la ISU, ITM şi Poliţia Transporturi vor căuta să identifice cauzele producerii deraierilor. „În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Prefecturii Maramureş se constituie, luni, o comisie mixtă de control formată din reprezentanţii mai multor instituţii – ISU, ITM, Poliţia Transporturi pentru a vedea din ce cauză apar aceste deraieri şi disfuncţionalităţi, dacă sunt luate toate măsurile, dacă sunt toate avizele necesare la societatea care administrează Mocăniţa. De asemenea, vor fi contactaţi şi cei de la Oficiul Judeţean de Turism Maramureş sau cei de la CFR pe partea de şine”, a spus Baltaru, potrivit Mediafax.
Pe site-ul societăţii CFF Vişeu de Sus, turiştii sunt avertizaţi că orice călătorie cu trenurile turistice ale CFF Vişeu de Sus „are loc pe propria răspundere”.
„CFF Vişeu de Sus este o cale ferată forestieră, operată privat, care funcţionează îndeosebi pentru transportul lemnului şi de aceea nu se pot ridica pretenţii în ceea ce priveşte transportul public de pasageri, condiţii speciale de transport sau mersul trenurilor. Ora plecării, traseul şi staţionarea trenurilor se vor supune cerinţelor producţiei şi pot apărea oricând modificări. De aceea, nu există nicio garanţie pentru anumite condiţii de transport sau mersul trenurilor, chiar dacă acestea au fost deja publicate”, se arată în avertismentul citat.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro