UPDATE ora 22.15 Președintele ANAF, Bogdan Stan, a spus că inspecția efectuată la sediul redacției Rise Project a fost făcută în urma unei analize de risc realizate de către DGAF, după o sesizare, așa cum instituția desfăşoară sute de controale. Stan precizează că verificările nu au nicio legătură cu conținutul editorial al publicației. De asemenea, Ministerul Finanţelor a anunţat că a solicitat ANAF o informare în legătură cu controlul derulat la Rise Project.

UPDATE ora 20.45 Partidul Național Liberal solicită demiterea de urgență a președintelui ANAF pentru încălcarea în mod grosolan a libertății presei prin folosirea abuzivă a unei instituții a statului împotriva unei publicații de investigații.

”Un astfel de comportament este intolerabil în orice țară care garantează drepturile și libertățile fundamentale. Nu putem considera drept o coincidență descinderea reprezentanților ANAF în redacția RISE Project, la câteva ore după anunțarea unor dezvăluiri despre președintele partidului de guvernământ, liderul PSD Liviu Dragnea”, a transmis liderul PNL Ludovic Orban.

„Tocmai am fost vizitați la redacție de inspecția Antifraudă de la ANAF, control inopinat. Florin Tunaru, vicepreședinte ANAF, a fost trezorierul PSD Teleorman și asociat în Fundația pentru Politici Social Democrate cu Liviu Dragnea. Publicăm curând articolul „Serviciul lor secret””, au scris jurnaliștii de la Rise Project, pe Facebook.

Controlul inopinat al ANAF la redacția Rise Project a avut loc în aceeași zi în care jurnaliștii anunțau că vor publica un nou material despre președintele PSD, Liviu Dragnea. Rise Project susține că DGPI a monitorizat „organizația Dragnea” înainte ca social-democrații să decidă, în Parlament, că serviciul secret trebuie să treacă în subordinea absolută a ministrului de Interne, Carmen Dan.

Ca dovadă, jurnaliștii spun că vor prezenta o „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman”, în care apar explicit numele lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, șefi ai Camerei Deputaților și Senatului, respectiv ai celor două partide aflate la guvernare. În raport sunt cuprinse informații despre afacerile președintelui PSD, despre Tel Drum SA, despre „mijloacele frauduloase” în care s-au făcut în Teleorman afaceri de sute de milioane de euro.

Jurnaliștii de la Rise Project l-au contactat pe Liviu Dragnea pentru a-l întreba dacă există vreo legătură între controlul de astăzi și ancheta care urma să fie publicată. Președintele PSD a răspuns că este indignat de „vizita” inspectorilor ANAF și că nu are nicio implicare în evenimente.


Citește și: Ceremonie în lacrimi! Sora lui Andrei Bucă, botezată în biserica în care a fost dus pe ultimul drum tânărul mort în Colectiv . Mama lui Andrei a născut fetița la 52 de ani! FOTO


Răspunsul oficial al lui Liviu Dragnea:

Am aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacția Rise Project. Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declarații:

1. Nu am nici o implicare în prezența unor inspectori ANAF în redacția Rise Project.

2. Sunt indignat de ceea ce se întâmplă.

3. Am sentimentul că se încearcă compromiterea mea.

4. Faptul că o instituție de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nici o legătură cu implicarea instituțiilor statului în viața acelei instituții de presă.

5. Acest tip de comportament a existat în timpul unui regim prezidențial de tristă amintire, când instituții de presă ostile acestuia erau ținta instituțiilor de forță.

6. Cer ca ministrul de Finanțe și șeful ANAF să dea explicații imediat privind prezența inspectorilor ANAF în redacția Rise Project.

7. Vreau ca aceste explicații să fie publice

Liviu Dragnea a fost subiectul principal al unor investigații făcute de jurnaliștii de la Rise Project despre afacerile din America de Sud ale liderului PSD. Jurnaliștii Rise Project au scris că afacerile acestuia ar fi intrat „în colimatorul” procurorilor brazilieni. Mai mult, investigația Rise Project a făcut subiectul unui documentar difuzat pe a doua mare rețea de televiziune din Brazilia. Jurnaliștii au prezentat, luni, noi date despre călătoriile șefului PSD în Brazilia.

În replică, președintele PSD a anunțat că va notifica autoritățile din Brazilia, spunând că va cere explicații după ce date strict personale au fost puse la dispoziţia unor aşa-zişi jurnalişti sau anchetatori civili, încălcându-se nişte legi.


Citește și: Guvernul vrea să înghețe angajările în acest domeniu! Cine sunt persoanele care ar putea fi afectate

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News