Alegerea între voucher şi spor. Vineri s-a trimis circulară în spital de către doamna manageră să alegem una dintre variante. Motivul e cel veşnic, nu sunt bani. Ne mai nemulţumeşte lipsa de personal, sunt foarte mulţi bolnavi şi foarte puţini angajaţi. Pacienţii sunt foarte afectaţi pentru că nu se pot duce la investigaţii. Sunt destule lipsuri. Am încercat să vorbim cu conducerea despre sporuri, despre astea, ne-au spus că nu sunt fonduri, astea sunt sporurile de secţie, dar nu s-a rezolvat. Vom protesta în continuare, vom vedea”, a spus Alexandru Caval, brancardier la secţia Neurologie a Spitalului Universitar.

Un alt angajat a spus că materiale sunt aduse ”doar atunci când vin controale”.

Lucrăm în nişte condiţii mizerabile. De aceleaşi condiţii beneficiază şi bolnavii. Din când în când, vin nişte controale în acest spital şi suntem foarte bucuroşi când vin aceste controale pentru că atunci avem tot ce ne trebuie.  Nu aveam fire de electrocauter cu care sterilizăm. Conducerea ne-a tot zis că se rezolvă, se rezolvă. Spre exemplu, spălătorul a fost defect șase luni de zile până un medic a luat iniţiativa şi a rezolvat această problemă. Este defect aparatul de radiologie, pacienţii sunt redirecţionaţi la alte spitale. Primii care suferă sunt pacienţii”a povestit , Simion Daniel Petrică, asistent medical Ortopedie.

Conducerea SUUB a spus, într-un comunicat că, afirmațiile angajaților care au protestat sunt calomnioase, spitalul nu duce lispsă de medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți, dovadă stând solicitările de transfer de la alte unități sanitare, inclusiv cele private.

”Ca urmare a informațiilor calomnioase adresate de un grup de protestatari apărute în presa centrală în dimineața zilei de 6 august, Biroul de presă al Spitalului Univeristar de Urgență București face următoarele precizări. Activitatea medicală în cadrul spitalului se desfășoară în condiții normale de lucru, iar pacienții internați în secțiile și compartimentele unității nu au avut și nu vor avea de suferit. Nu există lipsă de medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți, dovadă fiind și solicitările de trasfer dinspre alte unități sanitare, inclusiv clinci private”, arată comunicatul SUUB.

Tot potrivit comunicatului, conducerea SUUB a solicitat Ministerului Sănătății o analiză a situației din partea Corpului de Control.

”Cu privire la grupul de protestatari, facem precizarea că s-au delimitat prin afirmațiile defăimătoare făcute la adresa spitalului și a actului medical de colegii lor care își dovedesc competența, seriozitatea și responsabilitatea la locul de muncă, în cadrul SUUB” , a precizat sursa citată.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea,  a soliciat Direcției de Sănătate Publică București și Corpului de Control al MS să verifice modul în care au fost utilizate fondurile repartizare la Spitalul Universitar de Urgență București.

” Ministrul Sănătății a solicitat vineri, Direcției de Sănătate Publică și Corpului de control al MS să realizeze un control la Spitalul Universitar pentru  a verifica modul în care au fost utilizate fondurile alocate, a declarat consilierul ministrului, Mihaela Tănase.

Ministerul Sănătății este interesat ca pacienții să beneficieze de medicamente și servicii medicale.

” Ceea ce interesează Ministerul Sănătății este ca pacienții să beneficieze de medicamente și de servicii medicale, a precizat consilierul ministrului.


VIDEO | Domeniul în care „importăm” tot mai mulţi angajaţi din Africa şi Asia. Românii pleacă afară, pe salarii de 4-5 ori mai mari

 
 

Urmărește-ne pe Google News