Incendiul a izbucnit într-o cameră de la etajul 8, penultimul, la ora locală 19.39, în urma unui scurtcircuit.

Două persoane, un bărbat și o femeie, au murit după ce au sărit pe fereastră pe salteaua gonflabilă montată de pompieri la sol. Femeia a sărit greșit și a aterizat pe colțul saltelei. În urma impactului, salteaua s-a dat peste cap. Bărbatul a sărit patru-cinci secunde mai târziu, dar nu a ajuns pe saltea, ci direct pe asfalt.

Experții subliniază că saltelele pneumatice sunt deosebit de periculoase atunci când sunt folosite în incendiile de clădiri înalte, spunând că nu pot fi considerate un dispozitiv perfect de evacuare.

Yoon Myung-oh, profesor onorific al Universității din Seul, a declarat că saltelele pneumatice sunt utile pentru evacuarea din zonele joase de sub etajul patru, iar căderea de la înălțimi mai mari este periculoasă. El a mai spus că există un risc ridicat de rănire gravă sau de deces dacă persoanele care nu sunt bine instruite în utilizarea saltelelor pneumatice sar pe ele.

Lee Young-joo, profesor la Universitatea Kyungil, a declarat, de asemenea, că dispozitivele de evacuare, cum ar fi saltelele pneumatice și liniile de salvare descendente, nu garantează în totalitate evacuarea în siguranță și că acestea ar trebui utilizate numai atunci când evacuarea normală este imposibilă.

Potrivit pompierilor, saltelele pneumatice utilizate în prezent în Coreea de Sud sunt certificate pentru a permite doar sărituri de la înălțimi mai mici sau egale cu 15 metri, în funcție de capacitatea lor de absorbție și de alți factori.

Urmărește-ne pe Google News