În acest context, ministrul de interne, Cătălin Predoiu, susține că trebuie să existe o lege clară, care să reglementeze tipurile de medicamente care nu pot fi luate înainte ca șoferii să se urce la volan.

Cătălin Predoiu a declarat la Digi 24 că specialiștii trebuie să gândească un act normativ în acest sens, care să fie adoptat de Parlament. „Această lege trebuie gândită de specialiști, poate și unii dintre cei care au făcut lista respectivă, trebuie dezbătută, trebuie adoptată în Parlament și publicată în Monitorul Oficial”

Ministrul afacerilor interne a subliniat rolul important pe care ar putea să îl aibă o astfel de lege. „Aici nu trebuie să mergem pe sfaturi. Aici o să mergem pe prevederi legale. Noi de mult trebuia să avem o lege în vigoare care să spună: ai luat acest medicament, nu ai voie la volan. Nu ministrul de interne face legea aceea, nu polițistul din stradă, nu șeful Poliției Române. Legea aceea trebuie făcută de Parlament, la propunerea Ministerului Sănătății. Să scrie în lege treaba aceasta”, a afirmat Cătălin Predoiu.

Urmărește-ne pe Google News