Descriindu-se drept liceean, piratul informatic a asigurat ziarul că a descoperit documente sensibile printre mesajele personale ale directorului Agenției americane de informații, printre ele figurând un dosar de 47 de pagini clasificat Top-secret, completat de șeful CIA în cursul procesului de verificare a antecedentelor sale pentru a fi autorizat să acceadă la informații sensibile.
Pe un cont Twitter, un internaut care afirmă că ar fi acest pirat a postat online capturi de pe un ecran care arată documente părând a conține informații oficiale sensibile, care au fost însă mascate.
Hacker-ul asigură că a comis atacul în semn de protest împotriva politicii externe americane și în sprijinul palestinienilor , scriind ‘FreePalestine, FreeGaza’ în mesajul lui.
În plus față de contul personal al lui John Brennan, piratul informatic afirmă că l-a luat drept țintă și pe ministrul american al securității interne, Jeh Johnson, reușind să-i asculte mesajele vocale înregistrate de pe mobil.
‘Cunoaștem articolul din presă, totuși nu facem vreodată comentarii despre securitatea personală a ministrului’, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Securității Interne.
CIA a indicat ziarului New York Post că ‘a adus problema la cunoștința autorităților pertinente’.
FBI și serviciile secrete anchetează cazul, potrivit CNN. Piratul informatic a declarat că i-a telefonat el însuși șefului comunității americane de informații și i-a comunicat numărul său de asigurare socială, probându-i astfel că are acces la această informație personală. ‘El a așteptat puțin, iar apoi a închis’, a declarat hacker-ul pentru New York Post.
În luna iulie, guvernul american a dezvăluit că date personale a 21,5 milioane de persoane, care făcuseră obiectul unei verificări a antecedentelor lor, fuseseră piratate.