Meta a anunțat, marți, că a șters contul atacatorului în noaptea incidentului și a informat autoritățile slovace despre eliminarea acestuia. Potrivit companiei, Meta rămas în contact cu autoritățile și cu forțele de ordine.

Site-urile de știri Dennik N și Aktuality au fost primele care au raportat că Meta a eliminat profilul de Facebook al atacatorului.

Consiliul de Stat pentru Servicii Media din Slovacia, care a fost în contact cu Facebook și alte platforme de socializare imediat după atac, a mai spus într-un comunicat că Meta l-a informat marți despre eliminarea contului.

Ministrul slovac de Interne, Matus Sutaj Estok, a declarat că a fost înființată o echipă de anchetă, care va stabili dacă suspectul a acționat singur sau a avut complici. „Vă garantez că vom investiga totul”, a spus Matus Sutaj Estok.

Autoritățile slovace au transmis că atacul asupra lui Robert Fico a fost motivat politic. Presa locală susține că suspectul, identificat de procurori drept Juraj Cintula, are 71 de ani și este autor a trei culegeri de poezii, dar și fost agent de securitate la un centru comercial.

Atacatorul este în arest

Juraj Cintula a pledat vinovat în timpul interogatoriului de sâmbătă. El a fost luat în custodie și plasat în arest. Este acuzat de „tentativă de omor cu premeditare a unei persoane protejate” și riscă 25 de ani de închisoare sau detenție pe viață. 

Robert Fico a fost împușcat miercuri, 15 mai, după ședința guvernamentală care a fost ținută în orașul Handlova, la 200 de kilometri nord-est de Bratislava.

Premierul slovac a fost operat imediat după tentativa de asasinat, la Banská Bystrica, intervenția chirurgicală durând 5 ore. Robert Fico a fost operat din nou, vineri.

Premierul solvac comunică, este conștient, dar rămâne în Terapie Intensivă.

Urmărește-ne pe Google News