„Această activitate rău intenționată a provenit din Iran și a încercat să vizeze persoane din Israel, Palestina, Iran, Statele Unite și Marea Britanie”, a afirmat gigantul social media, menționând că efortul s-a concentrat în principal pe „oficiali politici și diplomatici și alte personalități publice, inclusiv unele asociate cu administrațiile președintelui Biden și fostului președinte Trump”.
Acest nou raport al Meta se adaugă la lista tot mai lungă de încercări ale hackerilor susținuți de Iran de a influența alegerile prezidențiale din SUA din 2024.
Săptămâna trecută, Google a declarat că o presupusă operațiune de hacking iraniană care vizează campaniile prezidențiale din SUA este în curs de desfășurare și de amploare, după ce platforma a anunțat încercări nereușite ale hackerilor de a se conecta la conturile de e-mail ale unor persoane asociate cu Biden, Trump, vicepreședintele Kamala Harris și cu campaniile prezidențiale democrat și republican.
Agențiile de informații americane au asociat, luni, în mod oficial Iranul cu o operațiune de hacking și scurgere de informații vizând campania lui Trump, după ce hackerii au folosit accesul la contul de e-mail al agentului Trump Roger Stone pentru a încerca să pătrundă în contul unui alt oficial al campaniei.
FBI a făcut referire la o declarație de luni atunci când a fost întrebat despre presupusele ultime tentative de hacking din partea Iranului.
Comunitatea serviciilor de informații „este convinsă că iranienii au încercat, prin inginerie socială și alte eforturi, să obțină acces la persoane cu acces direct la campaniile prezidențiale ale ambelor partide politice”, au declarat luni FBI și alte agenții într-o declarație comună.
Meta a transmis că investigația sa a legat eforturile de un grup numit „APT42”, cunoscut pentru utilizarea tacticilor de phishing pentru a fura acreditările pentru conturile online ale oamenilor.
Echipa de securitate a Meta a blocat un grup de conturi care se dădeau drept agenți de asistență pentru diverse companii de tehnologie, o activitate pe care a asociat-o cu APT42.
„Nu am văzut dovezi ale compromiterii conturilor WhatsApp vizate, dar, din prudență, împărtășim public constatările noastre, în plus față de schimbul de informații cu autoritățile de aplicare a legii și cu colegii noștri din industrie”, a declarat compania de tehnologie.
CNN a contactat atât Casa Albă, cât și echipa de campania a lui Donald Trump pentru comentarii.
FOTO: Hepta