A găsit cumpărător tocmai în Anglia

Un alt bărbat ne-a mărturisit că, recent, cumnata lui a bătut palma cu cineva din Anglia. “Pentru rinichi? Da, cumnata mea vindea, dar nu mai e valabil. A venit cineva din Anglia, au negociat, au plecat acolo împreună şi a fost operată. Ne-a sunat să ne spună că se simte bine. Nu ştiu cât a luat”. Din discuţie, aflăm că şi situaţia acestei femei este una disperată, iar motivul pentru care a recurs la un asemenea gest este lipsa banilor. Tot cumnatul ei ne povesteşte: “E greu, i-a murit soţul, are 4 copii şi bani deloc”.


Comercializarea e pedepsită de lege

Comerţul cu organe înfloreşte pe spatele românilor săraci, deşi în ţara noastră este incriminat de lege. De exemplu, Legea 95/2006 prevede pedepse cu închisoare de la 2 la 7 ani atât pentru cei care postează anunţuri publicitare cu vânzări de organe, cât şi pentru cei care cumpără. Cu toate acestea, din lipsa banilor, românii riscă şi îşi vând rinichii.


Ţara noastră e unul din statele care «exportă» multe organe

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat, recent, publicităţii un raport cu privire la traficul internaţional de organe. Se pare că principalele pieţe furnizoare de organe sunt China şi Europa de Est. Conform aceleiaşi surse, din România provin în special rinichi, care se vând în străinătate cu circa 200.000 de dolari, deşi donatorul renunţă la un astfel de organ pentru sume mult mai mici, de circa 15.000 de euro. La nivel mondial, anual se fac peste 10.000 de transplanturi renale ilegale. (Alina Vlad)

 
 

Urmărește-ne pe Google News