Şapte localităţi din judeţul Prahova, inclusiv municipiul Ploieşti, au fost afectate de o furtună puternică, fiind emis mesaj de avertizare RO-ALERT. 

În Ploieşti, doi copaci au căzut pe carosabil şi unul peste un autoturism. În localitatea Corlăteşti, un arbore s-a prăbuşit pe linia ferată, relatează News.ro.

Vijelia a doborât arbori şi în localităţile Cheia, Lapoş, Albeşti Paleologu, iar în comuna Gorgota, un arbore a căzut peste firele de alimentare cu electricitate.

De asemenea, în comuna Lacu Turcului, un stâlp a căzut pe şosea. 

Vânt de 70-90 km/h

Conform CFR SA, circulaţia feroviară a fost închisă între staţiile Dâmbu şi Corlăteşti, după ce un copac rupt de vijelie s-a prăbuşit pe linia de cale ferată, la intrare în Corlăteşti, km 6+500.  Ca urmare, trenul Regio 11483 a fost oprit 106 minute, până când pompierii au eliberat traseul.

„Circulaţia feroviară a fost redeschisă între staţiile Dâmbu şi Corlăteşti, iar trenul Regio 11483 a fost reînscris în trafic după o staţionare de 106 minute”, a transmis, marți seară, purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Judeţul Prahova s-a aflat, marţi după-amiază, între orele 17.00 şi 18.00, sub avertizare cod portocaliu emis de meteorologi care au anunţat vijelie puternică, viteza vântului de 70-90 km/h, descărcări electrice, grindină, averse.

FOTO: Facebook Meteoplus

Urmărește-ne pe Google News