cauza lipsei unor prejudecati in randul populatiei, prejudecati care exista in alte tari. in al doilea, datorita sumei de bani pe care o primesc barbatii, majoritatea studenti, pentru o singura donatie: 40 $.
Iar reputatia firmei este de nezdruncinat. „Am dezvoltat o tehnologie speciala”, a explicat agentiei de stiri Reuters Ole Schou, directorul executiv al companiei Cryos. „30% din femei raman insarcinate dupa prima inseminare. Procentajul in cazul altor centre din lume nu trece de 10%”.
Cu totul alta este situatia in tara vecina, Norvegia. Aici nu exista banci de sperma private, iar din noiembrie anul trecut guvernul a interzis donatiile anonime, astfel incat numarul si asa mic de donatori va scadea considerabil. La fel, in Finlanda. in aceasta tara, copilul care a venit pe lume dupa inseminarea artificiala a mamei are dreptul legal, la maturitate, sa afle cine este tatal natural. Islanda, in schimb, permite atat donatiile anonime, cat si dezvaluirea identitatii donatorului catre copil, daca tatal natural permite acest lucru.
in intreaga lume, aproximativ 10-15 la suta din cupluri au probleme legate de fertilitate, conform agentiei Reuters.

 
 

Urmărește-ne pe Google News