Situația uluitoare s-a înregistrat la cel mai mare spital din județul Botoșani. În secția de Pediatrie nu este furnizată căldură suficientă în saloanele în care sunt internați copiii bolnavi.
Copii ţinuţi în frig, părinții revoltați
Calorifele sunt reci mai mereu, a povestit mama unei fetițe de nici trei ani, care și-a învelit copila cu mai multe pături pentru a nu răci.
„Cam așa stau cu fetiţă mea bolnavă în Spitalul de Copii din Botoşani la Terapie Acută,
înfofolită până în gât, plus cu două sticle fierbinţi în pătura fetiţei, în salon fiind temperatură de 15°C, fiind în momentul acesta afară temperatură de 6°C. Căldură nu dau, vii cu copilul bolnav şi pleci acasă cu el mult mai grav decât la internare. Aşa că, mame, evitaţi pe cât posibil spitalul”, a spus revoltată o mamă care a postat pe o reţea de socializare şi fotografii din salon.
Programul de furnizare a căldurii la Secţia de Pediatrie este de doar câteva ore pe zi, iar acesta se poate suplimenta la solicitarea medicilor, susține managerul Spitalului Mavromati.
“Am dispus acum să se furnizeze căldură toată noaptea, şi ori de câte ori este nevoie, astfel încât temperatura să nu scadă sub 21°C. Nu trebuia să se întâmple aşa ceva, ca eu să aflu de pe reţelele de socializare. Există o procedură, la nivelul spitalului, de furnizare a agentului termic. Nu s-a respectat. Voi lua măsuri în termenul cel mai scurt. Cadrele şi personalul de la centrală nu au fost prompţi. Îmi pare rău şi ne cerem scuze faţă de părinţi şi copilaşi”, a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Mavromati, Corneliu Mihai.
Din păcate însă, nu este prima dată când la secţia de pediatrie există. În urmă cu câteva luni copilaşii internaţi au rămas fără micul dejun, după ce bucătarul de serviciu din acea zi s-a îmbolnăvit şi a anunţat că nu vine la serviciu exact când trebuia servită mâncarea copiilor.
Angajaţii unităţii dau vina pe finanţarea necorespunzătoare, în timp ce conducerea spitalului susţine că la pediatrie sunt doar câţiva pacienţi şi vă secţia a devenit o gaură neagră. Potrivit cifrelor, lunar, unitatea sanitară pierde aproximativ 150.000 de lei. Cu alte cuvinte, secţia de pediatrie este susţinută financiar de celelalte secţii ale SJU Botoşani, salariile cadrelor medicale şi a personalului care deserveşte spitalul, utilităţile şi consumabilele însumând mai mult decât Casa de Sănătate decontează lunar unităţii sanitare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro