Evident, după ce găseşti imobilul potrivit vine şi ziua propriu- zisă a mutării. Iată ce ai de făcut, cu mai mult timp înainte:
- Debarasează-te de anumite piese de mobilier, aparate şi alte lucruri care erau necesare unei familii mai numeroase. Împreună cu partenerul, e vremea să faceţi o triere a obiectelor din casă, păstrându-le pe cele strict necesare. Categoria celor de care nu mai ai nevoie poate fi împărţită în obiecte pe care le dai sau le arunci şi lucruri pe care le poţi valorifica. Acum e momentul să triezi şi hainele. Dacă nu le-ai mai purtat de un an sau doi, mai bine dă-le, altfel ocupă locul degeaba. Gândeşte-te că sunt oameni care chiar au nevoie de ele. Cărţile vechi du-le la anticariate. Sunt firme care vin chiar acasă şi transportul e gratuit.
- Scapă mai întâi de aceste obiecte, astfel îţi va fi mai uşor să le împachetezi pe cele rămase.
- Cere ajutorul copiilor. De obicei, aceştia păstrează lucruri din copilărie, colecţii, jucării, haine, manuale şcolare.
- Măsoară noua locuinţă şi vezi exact ce spaţiu ai pentru mobilier şi alte obiecte. E bine să îţi faci din timp schiţa cu locul în care vei pune mobila. Va fi mult mai uşor când o vei monta şi nu vei avea surprize.
- E posibil să fii nevoit(ă) să renunţi la vechiul mobilier pentru a cumpăra unul mai mic, potrivit cu noul spaţiu.
Fă economii când urmează să te muţi
- Pentru că ziua mutării o cunoşti cu mult timp înainte, poţi pune deoparte cutii folosite din supermarketuri (apelează şi la prieteni). Nu are rost să dai banii pe ambalaje noi.
- Ziarele vechi sunt excelente pentru împachetat. La fel şi cuverturi, aşternuturi, prosoape sau haine pe care nu le mai foloseşti.
- Poţi strânge o sumă frumoasă din vânzarea obiectelor electrocasnice vechi, a mobilei, a cărţilor etc. Poţi investi aceşti bani în alte lucruri noi, mai potrivite cu spaţiul mai mic.