Rezultatul probelor recoltate de autorităţile sanitar-veterinare arată că elevii din Zoiţa, ajunşi la spital pe 16 martie cu simptome care indicau o toxiinfecţie alimentară, s-au îmbolnăvit din cauza apei cu care se spălau pe mâini la şcoală.
Anchetatorii au descoperit că şcoala se aproviziona cu apă dintr-o sursă nepotabilă, variant toxiinfecţiei alimentare provocată de iaurtul băut de elevi la şcoală fiind exclusă.
„În urma datelor de laborator obţinute susţinem un episod de gastro-enterocolită uşoară probabil generat de o contaminare cu bacterii coliforme a apei folosite doar în scop menajer din cadrul şcolii respective”, a declarat, conform digi24.ro, Dr. Carmen Scântei, medic şef epidemiologie la DSP Buzău.
„Am recoltat probe de la şcoala respectivă din iaurtul găsit acolo şi toate probele au ieşit excelent, fără probleme de neconformităţi”, a spus, pentru sursa citată şi Dr. Marijan Milea, director executiv al DSVSA Buzău.