După cazurile de neglijare, care sunt 11.129, urmează cazurile de abuz emoțional. Anul trecut s-au înregistrat 1.736 de cazuri de abuz emoțional, cele mai multe fiind în familiile din mediul urban. Abuzuri emoționale s-au înregistrat și în unitățile de învățământ, unde au fost raportate 39 de cazuri.

Datele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) mai arată că anul trecut s-au înregistrat 1.235 de abuzuri fizice asupra copiilor. Dintre acestea, 1.016 au fost în familie, dar vorbim și de 53 de cazuri de abuz fizic în unitățile de învățământ și 51 de cazuri care s-au întâmplat în servicii rezidențiale. Cei mai mulți dintre copiii care au fost victime ale abuzului fizic au între 10 și 17 ani.

46 de cazuri de abuzuri sexuale în rândul copiilor de 3- 6 ani

Datele ANPDCA mai arată că, în 2017, s-au înregistrat 762 de cazuri de abuz sexual în România. Dintre acestea, cele mai multe s-au petrecut în familiile din mediul rural. Au fost și 12 cazuri înregistrate în unitățile de învățământ. Categoria de vârstă unde se înregistrează cele mai multe abuzuri sexuale este 14- 17 ani. Dar au fost abuzați și trei copii din categoria de vârstă 1- 2 ani și 46 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani.

Unii copii au învățat să-și spună problemele pe care le au. Astfel 25.000 de copii singuri acasă sună în fiecare an la Telefonul Copilului pentru ajutor. O parte dintre semnalează situații disperate, chiar de abuz sexual, mai ales când sunt lăsați acasă cu concubinii mamelor sau chiar cu tații.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Jandarmi şi silvicultori, atacaţi de hoții de lemne în Bistriţa-Năsăud. Detalii uluitoare din pădurile României

 
 

Urmărește-ne pe Google News