Cercetarea mai arată că unul din opt copii au avut experienţe neplăcute online şi nu au abilităţile de a folosi Internetul. Copii din ţările nordice, Estonia, Olanda şi Marea Britanie accesează internetul la vârste mai mici comparativ cu cei din Austria, Grecia, Italia, Portugalia şi România. Jumătate dintre copiii care au participat la sondaj au declarat că intră pe internet zilnic, petrecând online, în medie, o oră şi jumătate. Copiii cu vârste de 15-16 ani sunt cei mai activi pe internet, 77% dintre ei intrând online în fiecare zi.
Studiul mai arată că 85% dintre copii intră pe Internet de acasă, în timp ce peste jumătate dintre cei cu vârste între 13 şi 16 ani intră online din camera lor. Pe de altă parte, 63% dintre respondenţi au declarat că intră pe internet de la şcoală.
De asemenea, studiul indică faptul că 5% dintre copii au fost hărţuiţi pe Internet, cu o rată mai mare (14%) în Estonia şi România. Totuşi, unul din opt copii a mărturisit că a fost deranjat de ceva ce a găsit pe internet.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 23.000 de copii alături de un părinte în Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi Marea Britanie.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!