Acest proces împotriva celor doi români a început cu mărturisiri făcute de cei doi. Înainte de începerea procesului însă, copiii inculpatului care plângeau au făcut furori la tribunal. Faptul că acești copii mici puteau fi auziți în sala de audiere l-a înfuriat pe judecătorul care prezida completul.

A spus că cei doi condamnați sunt de vină pentru că acești copii trebuie să-și vadă tații în cătușe și sub pază: „Crezi că plânsul impresionează instanța?”, a întrebat judecătorul. Mamele au plecat imediat după asta de la tribunal cu copiii.

Cei doi suspecți au recunoscut atacul asupra femeii în vârstă de 78 de ani și au spus că le pare foarte rău. Unul a susținut că a primit doar 400 de euro din pradă, celălalt a făcut declarații confuze, spunând că a dat jumătate din cei 6.500 de euro rămași unui văr și încă 6.500 de euro de soției lui.

În jur de jumătate din cei 15.000 de euro furați au fost recuperați din apartamentul celor doi români din Salzburg-Itzling.

Potrivit parchetului, făptașii și-au spionat victima într-o bancă din Salzburg, când aceasta a retras 15.000 de euro. În acel moment, cei doi români, de 35 și 44 de ani, au smuls geanta cu banii de la femeia în vârstă, atacând-o din spate, au trântit-o la pământ și au fugit.

Polițiștii au urmărit imagini de pe camerele de supraveghere și au intervievat martorii atacului, care a avut loc pe o stradă din orașul vechi. Mulți martori i-au recunoscut pe cei doi.

Judecătorul a decis totuși sentințe blânde, ținând cont de faptul că pedepsele pentru astfel de fapt pot ajunge la 10 ani.

Urmărește-ne pe Google News