Ultimele luni au fost unele de coşmar pentru Florin Barbu. Bărbatul a făcut greva foamei 18 zile şi a cerut ajutor instituţiilor statului din România, în speranţa că va reuşi să convingă judecătorii englezi să-i dea înapoi copii. Procesul de astăzi, 20 iunie, a fost unul mult aşteptat, întrucât magistraţii urmau să decidă, practic, dacă micuţii Diana şi Andy se întorc la tatăl lor sau dacă vor fi daţi spre adopţie.
În urmă cu puţin timp, după un proces care a durat câteva ore, s-a decis ca cei doi copii să fie plasaţi în adopţie, unui cuplu de homosexuali.
„Dumnezeu vrea să ne vadă UNIȚI. Astăzi copiii mei au ajuns în adopție la un cuplu de homosexuali. Banii au vorbit, iar Social Services Haringey şi judecătoarea au hotărât, Nu au luat în seamă repatrierea copiilor. Bogații câștigă bătălia, dar nu războiul. Noi suntem români, suntem 23 de milioane de oameni… România şi Biserica nu acceptă, nimeni nu ne fură copiii. Vă rog ieșiți în stradă, faceţi proteste, faceţi orice ca copiii să se întoarcă în familie. Copiii mei sunt DISPERAȚI, așteaptă ajutorul vostru, nu mai rezistă acolo. Vă mulţumesc tuturor şi împreună vom reuși”, a scris Florin Barbu pe Facebook, imediat după aflarea sentinţei.
Cum a început totul
În anul 2014, Florin şi soţia lui au întrat în atenţia autorităţilor engleze, după ce vecinii au anunţat poliţia că cei doi se ceartă foarte des. La scurt timp, Florin Barbu a aflat că soţia sa are o altă relaţie, iar cei doi s-au despărţit (în prezent, femeia are o relaţie cu un polonez şi nu mai este interesată de copii).
Din cauza situaţiei conflictuale din familie, dar şi pentru mama celor ar suferi de tuburări de personalitate, autorităţile britanice au decis să-i ia pe copii din familie. Florin Barbu a pierdut drepturile asupra copiilor, cei mici urmând să fie adoptaţi de un cuplu de homosexuali din Marea Britanie.
Serviciile Sociale din Londra refuză să îi plaseze pe cei mici unui membru din familia lui, motiv pentru care tatăl lor a decis să între în greva foamei, pe 17 mai. După 18 zile, el a renunţat, dar a continuat să protesteze în faţa la CEDO, în speranţa că autorităţile engleze vor auzi strigătul său de ajutor.