Cel puțin 13 copii și tineri au încercat să-și pună capăt zilelor în ultimele două luni, informează Organizația Salvați Copiii, potrivit sursei citate. Cea mai tânără victimă este o fată în vârstă de 12 ani. Acest lucru nu s-a întâmplat înainte ca orașul să fie asediat, susțin membrii organizației.

“Copiii sunt distruși și obosiți din punct de vedere psihologic. Când facem diferite activități cu ei, precum să cântăm, ei nu reacționează deloc. Nu râd, așa cum ar face în mod normal”, a afirmat un profesor din acest oraș, într-un raport al Organizației. Sute de oameni suferă de probleme psihologice, inclusiv depresie în formă agravată și paranoia.

Metode de tortură extrem de brutale în închisorile din Siria. Mai mulți bărbați au fost forțați să violeze alți deținuți. “Am văzut sânge… era ca un râu”

Madaya, un oraș în care locuiesc aproximativ 40.000 de oameni, se află sub asediu trupelor din luna iulie a anului trecut. Mai mult, zonele din apropiere sunt minate, ceea ce face ca trimiterea ajutoarelor să fie chiar mai dificilă.

Pe lângă problemele mentale, copiii din oraș nu au parte de tratamentele medicale de bază. Organizația anunță chiar că în zonă s-au înregistrat mai multe cazuri de meningită.

Orașul Madaya a ajuns în atenția întregii lumi la începutul acestui an, după ce a ieșit la iveală că oamenii de acolo mor din cauza foametei. Mai mult, unii dintre ei au început să mănânce câini, pisici, ba chiar și frunze și iarbă pentru a supraviețui.

O fotografie cu un copil extrem de slăbit a șocat atunci întreaga lume.

https://twitter.com/jabbarianmina1/status/756226851652177920

 

Copilul care a devenit un simbol al războiul din Siria | Mărturii cutremurătoare făcute de doctorii din Alep. “Omran a fost un copil foarte norocos”

“Suntem într-o continuă luptă pentru supravieţuire. Cei mai mulţi dintre noi petrec două sau trei zile fără mâncare. Sunt adult, însă cântăresc mai puţin de 50 de kilograme. Uneori mă simt de parcă trăiesc un vis urât. Am văzut copii murind de foame şi m-am simţit neputincios. Am văzut cum întregul meu univers s-a năruit”, scria un locuitor al orașului pentru Al-Jazeera, la începutul anului.

Pentru o perioadă, convoaiele umanitare au avut acces în oraș. În ultimele luni, acest lucru nu a mai fost posibil, iar ajutoarele umanitare nu au mai ajuns în Madaya din luna aprilie.

Foto: EPA/ Arhivă

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News