Copilul a fost dus într-o pădure de către părintele său și amenințat cu moartea. Cea care a alertat autoritățile a fost chiar mama puștiului, care le-a povestit că bărbatul voia să recurgă la acest gest dacă ea nu va fi de acord să reia relația cu el.

„La data de 8 septembrie 2024, în jurul orei 16.30, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 22 de ani, cu privire la faptul că fostul său partener, în vârstă de 31 de ani, din Band, a ameninţat-o că îi va ucide fiul minor, în vârstă de 4 ani, pe care îl au împreună, după care va comite suicid, în cazul în care aceasta nu va accepta să reia relaţia cu el”, a anunțat IPJ Mureș.

La fața locului a ajuns și un negociator

Având în vedere gravitatea situaţiei, a fost constituită, în scurt timp, o echipă operativă complexă, formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Band, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi un negociator. Toți s-au deplasat de urgenţă la locul unde se aflau bărbatul şi copilul, respectiv într-o pădure din zona localităţii Band, judeţul Mureş.

A ajuns la Clinica de Psihiatrie pentru evaluare

În urma discuțiilor purtate, bărbatul a fost convins de negociator să renunțe la intențiile sale și să elibereze copilul. După ce micuțul a fost preluat de autorități, tatăl acestuia a fost transportat la sediul poliției pentru audieri. Ulterior, a fost dus la Clinica de Psihiatrie pentru evaluare.

„Precizăm că băieţelul se afla teafăr şi nevătămat, fără urme vizibile de violenţă. În cauză, a fost emis ordin de protecţie provizoriu, fiind totodată deschis dosar penal de ameninţare, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul şi luării măsurilor care se impun”, a comunicat IPJ Mureş.

Urmărește-ne pe Google News