Mașina lăsată într-o parcare din stațiunea Mamaia, în care se afla copila legată în scaun cu centura de siguranță a atras imediat atenția trecătorilor, care timp de o oră s-au învârtit în jurul ei, dar fără ca cineva să sune la 112 sau să ia vreo măsură. Oamenii s-au mulțumit să filmeze scena cu telefoanele mobile și să vocifereze în momentul în care cei doi părinți s-au întors de pe plajă.

După ce imaginile filmate au apărut în spațiul public, polițiștii constănțeni s-au autosesizat și urmează să îi identifice pe părinței fetiței de un an după numărul de înmatriculare al mașinii.

„Polițiștii din cadrul IPJ Constanța s-au autosesizat cu privire la imaginile care au apărut în spațiul public, în care se vede un copil încuiat într-o mașină pe timpul zilei. În acest sens, polițiștii efectuează verificări pentru a-i identifica pe părinții acestuia în vederea lămuririi tuturor aspectelor care au condus la acest incident“, a declarat agentul Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Cazul șocant a intrat și în atenția Direcției pentru Protecția Copilului Constanța, care s-a autosesizat, la rândul său, și urmează să ia legătura cu colegii din organismul similar din Suceva, județul de proveniență al familiei respective, pentru realizarea unei anchete sociale.

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a autosesizat în acest caz. Urmează să luăm legătura cu reprezentanții DGASPC Suceava, județ din care provine familia respectivă, ei fiind în măsură să deschidă o anchetă socială și să stabilească măsurile ce se impun având în vedere binele superior al copilului“, a declarat Oana Manoilă, purtătorul de cuvânt al instituției.

Reprezentanții Protecției Copilului spun că acesta nu este singurul caz cu care s-au confruntat de-a lungul timpului și fac un apel către părinți să fie resposnsabili și să conștientizeze riscurile unor astfel de gesturi.

„Durează mai puțin de 15 minute ca un copil încuiat într-o mașină supraîncălzită să sufere leziuni la nivelul rinichilor și creierului, care să îi pună viața în pericol. Când temperatura corpului depășește 40 de grade Celsius, rând pe rând, organele noastre își încetinesc activitatea sau chiar o opresc, iar pentru un copil de o vârstă atât de mică acest lucru poate fi fatal“, a mai precizat Oana Manoilă.

Citește și:

Ce probleme de sănătate ai putea avea, în funcție de luna în care te-ai născut

 
 

Urmărește-ne pe Google News