Claudia Dragomir este directoarea mai multor săli de jocuri de noroc din Pitești. Tânăra a publicat pe pagina personală de Facebook o fotografie cu fiul ei de doi ani, în timp ce acesta se juca la păcănele, celebrele jocuri mecanice despre care specialiștii susțin că provoacă dependență, informează Jurnal de Argeș.
„Asta, eventual să mă judece cei de la Protecția Copilului… Astea mi se par niște lucruri aberante, chiar nu răspund la astfel de întrebări… Eventual să mă tragă la răspundere autoritățile, organele de Poliție, nu știu dacă presa…. Eu am terminat și comunicare. Știu ce putere are presa…. Copilul meu are doi ani. Nu știu de ce ar putea fi un copil de doi ani implicat în asta. Eu nu am de ce să răspund întrebărilor. Nu sunt anchetată. Dacă dumneavoastră vreți să publicați acest lucru, este dreptul dumnevoastră, dar știți că nu aveți voie să scrieți despre minori, nu se dau nume, nu am de ce să vă răspund la aceste întrebări. Profilul meu este un profil public”, a declarat, pentru sursa citată, Claudia Dragomir, directorul unei rețele de cazinouri din Pitești.
Citește și Surpriza lui Tudose: taxe mai mari, fără majorări salariale la stat, salarii reduse la privat
Copil dus la păcănele de propria mamă, în Pitești. Ce recomandă reprezentanții de la Protecția Copilului
Familiarizarea cu mediul jocurilor de noroc de la o vârstă fragedă nu este în beneficiul copilului, susțin reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș.
„Nu este în regulă, dar noi nu putem monitoriza mediul online. Ar trebui ca informația să ajungă și la Poliție, pentru că ei au serviciu specializat care verifică și ceea ce se produce în mediul online, iar în ceea ce privește relația cu copilul, până la urmă nu este o educație ok și am putea să intervenim dacă avem o sesizare la maniera de a consilia familia în ceea ce privește relația cu copilul. Putem face acest lucru”, a declarat Iuliana Matei, director adjunct DGASPC Argeș.
Reprezentantul DGASPC susține că părinții ar putea fi consilidați pentru a nu-și mai duce copilul în cazino.
„Dacă sesizarea este deferită către noi, noi putem discuta cu familia, putem să asigurăm informare, consiliere, ceea ce se întâmplă în cazuri de genul acesta. Poate femeia nu știe că nu este normal ceea ce se întâmplă, mai ales să fie și postat pe o rețea de socializare, că nu face parte din educația normală a unui copil. Probabil că doamna își va însuși acest lucru. Dacă nu-și va însuși, probabil se va merge mai departe…. Mama va fi consiliată să-și retragă copilul din acel mediu și să nu-l mai ducă acolo. Faptul că merge cu copilul la jocuri de noroc, nu e o educație nonformală adecvată… Fiecare părinte e responsabil pentru ceea ce face. Mergem pe premisa că jocurile de noroc pot genera anumite dependențe, mai ales la un copil care este în formare, ceea ce pe viitor îi poate cauza, pentru că poate genera depenență, poate ajunge, mai târziu, Doamne-ferește, să fure din casă pentru jocuri de noroc sau alte lucruri care s-au mai întâmplat… Doamna ar putea avea nevoie de consiliere în privința modului de creștere, îngrijire și educare a copilului”, a mai precizat Iuliana Matei.
sursă foto: Jurnal de Argeș
Citește și FOTO/ Impresionant! Ce face un bucureștean de 70 de ani, zi de zi, pentru câinele lui paralizat. Imaginile care sigur îți vor da lacrimi
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro