Acum nu foarte multă vreme, cu ocazia zilei internaționale a copiilor, părinţii şi micuţii lor au fost invitaţi la un atelier de modelaj al plastilinei organizat în aer liber, în Parcul „Orăşelul Copiilor” din Bucureşti.
Gazde au fost realizatorii unui proiect cu mai multe componente, printre care şi o platformă online în care părinţii pot descoperi cum să „modeleze cu dragoste” copilăria celor mici, indiferent de vârsta acestora – cum să le păzească sănătatea şi siguranţa fizică, cum să îi hrănească, ce tip de distracţii să le ofere, cum să îi ajute să treacă în etape noi din viaţa lor (grădiniţa, ieşirea în societate etc.), cum să ia deciziile potrivite, la momentul potrivit.

Variaţiile bruşte de temperatură îl pun în pericol

Şi, pentru că suntem în plin sezon estival, perioadă în care copiii, cu precădere, sunt vulnerabili la variaţiile bruşte de temperatură, realizatorii proiectului l-au inivitat pe prof. dr. Mircea Nănulescu, medic primar pediatru cu specializări în pneumologie pediatrică şi nefrologie pediatrică, să tragă un semnal de alarmă cu privire la afecţiunile gastrintestinale şi respiratorii.
„Deși marea majoritate a infecțiilor respiratorii nu sunt grave şi au o evoluţie naturală favorabilă, există situaţii cu risc crescut pentru evoluţie severă, fiind necesară consultarea copilului de către medic. Infecţia respiratorie acută se poate complica uneori cu infecţie otică (otită medie acută), infecţie sinusală (sinuzită bacteriană) sau pneumonie” – atenţionează prof. dr. Mircea Nănulescu.
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News