Primul fiu al ducilor de Sussex a scris deja istorie prin simpla sa naștere și este considerat un simbol al evoluţiei acestei monarhii considerată una dintre cele mai conservatoare. El este primul membru regal birasial născut în casa Windsor, un adevărat eveniment în monarhiile europene.
Meghan Markle este fiica Doriei Ragland, care are rădăcini afro-americane şi este descendentă a sclavilor africani din Statele Unite.
Meghan, care a făcut istorie devenind prima consoartă princiară pe jumătate afro-americană la căsătoria ei din mai 2018, creează un nou precedent dând naştere primului bebeluş princiar metis.
Experții în Casa regală britanică spun că rasismul nu este o problemă închistată la Palatul Buckingham. De exemplu asistentul principal al reginei Elisabeta a II-a este „negru”. Mai mult, Familia Regală, conservatoare prin tradiţie, a primit-o fără probleme în rândul ei pe Meghan Markle odată cu venirea ei la curte.
Actriţa americană se arăta mândră de originile sale în 2015, înainte de a se alătura prin căsătorie casei Windsor. „Să spun cine sunt, să împărtăşesc de unde vin, să-mi mărturisesc mândria de a fi o femeie puternică şi sigură de rasa ei mixtă”, scria ea pentru revista Elle, pe când era actriţă.
De asemenea, bebelușul născut luni va fi prima persoană de sânge regal care va primi cetăţenie americană. Orice cetăţean care a trăit în ultimii cinci ani în ţară transferă automat descendenţilor săi propria cetăţenie. Astfel bebeluşul devine american şi nu va putea renunţa la cetăţenie înainte de a împlini 16 ani.
Conexiunile cu strămoşii afro-americani ai lui Meghan nu au fost ascunse de Casa Regală. Dimpotrivă, titlul nobiliar acordat în ziua nunţii a fost interpretat ca un gest de mărinimie faţă de strămoşii săi. Augustus Frederick, primul duce de Sussex (1773 – 1843), a fost un om renovator care a promovat chiar o campanie pentru abolirea sclaviei.