În 2014, Copos, care executa un mandat de 4 ani, a prezentat “în mod mincinos” comisiei de liberare condiționată o “lucrare științifică” al cărei autor pretindea că este, beneficiind astfel de reducerea prevăzută de lege, se arată într-un comunicat al Parchetului.

În aprilie 2015, el a fost eliberat din închisoare după ce a executat o parte din cei patru ani primiți în dosarele “Loteria I” și “Transferuri în fotbal”.

Trimis la închisoare, Copos a devenit brusc “scriitor”

Copos a beneficiat de reducerea pedepsei pentru că în închisoare ar fi scris cinci cărți, una de istorie și patru de turism: la Editura Niculescu – “Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, “Tăşnadul medieval”, “Franciza vs management în industria hotelieră” şi “Turismul – vector de interculturalitate”, iar la Editura Meteor Press – “Turismul european durabil şi provocările lui”.

Tirajul acestor cărţi a fost cumpărat integral de George Copos, oamenii săi apropiaţi ridicând volumele imediat după tipărire, mai scriu sursele citate.

După ce a fost eliberat din penitenciar, George Copos a fost acuzat de plagiat de jurnalistul Cătălin Parfene, care a spus că omul de afaceri a plagiat lucrarea sa de masterat, “Politica matrimonială a domnilor din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, realizată în 2005.

În 2016, procurorii au deschis un dosar penal și l-au pus sub acuzare pe George Copos.

 
 

Urmărește-ne pe Google News