„Coreea de Nord a detonat părți ale drumurilor Gyeongui și Donghae, la nord de linia de demarcație militară, în jurul prânzului”, a declarat Statul Major Întrunit (JCS – Joint Chiefs of Staff).

Statul Major a declarat că și-a consolidat poziția de supraveghere și de pregătire.

Săptămâna trecută, armata nord-coreeană a anunțat un plan de „separare completă” a teritoriului Coreei de Nord de Coreea de Sud, afirmând că a informat armata americană cu privire la această mișcare pentru a „preveni orice eroare de judecată și conflict accidental”.

Cele două state sunt conectate prin drumuri și căi ferate de-a lungul liniei Gyeongui, care leagă orașul Paju, situat la granița de vest a Coreei de Sud, de orașul Kaesong din Nord, și prin linia Donghae, de-a lungul coastei de est.

Putin susține Coreea de Nord și critică Seulul

Rusia a ales să sprijine Coreea de Nord în contextul tensiunilor crescânde din peninsula coreeană, criticând Coreea de Sud pentru escaladarea situației, potrivit agenției de presă Reuters.

Președintele Vladimir Putin a solicitat ratificarea unui parteneriat strategic cu Phenianul, care prevede acordarea de asistență militară în cazul unui atac asupra uneia dintre cele două țări.

Urmărește-ne pe Google News