,,Pe baza formei carcasei, a datei estimate a zborului, a cutiei de pliante montate pe partea inferioară a carcasei și a altor factori, această dronă are o probabilitate ridicată de a fi implicată în distribuirea de pliante în centrul orașului Phenian, dar o astfel de concluzie nu a fost încă stabilită”, a declarat Ministerul Apărării.

Șeful Statului Major interarme al Coreei de Sud a descris afirmația nord-coreeană ca fiind „unilaterală” și „nedemnă de răspuns”.

Dar Coreea de Nord consideră descoperirea dronei drept parte din „acte provocatoare ostile, cu încălcarea suveranității”. Phenianul nu exclude faptul că atât armata sud-coreeană, cât și „organizații de fugari” ar putea fi în spatele lansării UAV-ului. Ministerul Apărării a ordonat consolidarea posturilor de observare antiaeriană de la frontieră.

Statul Major General a decis să mențină pregătirile de luptă complete ale formațiunilor de artilerie. Seul a fost avertizat de Phenian împotriva unui „act repetat de invazie prin mijloace militare”.

„RPDC va considera aceasta o provocare militară gravă cu încălcarea suveranității republicii noastre și o declarație de război, pentru a riposta imediat”, a declarat Ministerul Apărării, într-un comunicat.

Coreea de Nord a întrerupt complet legăturile de transport cu Coreea de Sud, la începutul săptămânii.

Urmărește-ne pe Google News