SUA şi Japonia au afirmat că ar putea fi vorba despre o rachetă cu rază medie de acţiune, care a zburat pe deasupra insulei nipone Hokkaido, înainte de a cădea în Oceanul Pacific. Comandamentul operațiunilor militare americane din Pacific a anunțat că această rachetă nu a reprezentat nicio amenințare pentru Statele Unite sau Insula Guam din Oceanul Pacific, o bază strategică a SUA în regiune.
Potrivit BBC News, conform estimărilor inițiale, de această dată, racheta a zburat la o înălțime și la o distanță considerabil mai mari decât cea lansată pe 29 august.
Mai precis, racheta lansată în luna august a ajuns la o altitudine de 550 de kilometri și a parcurs 2.700 de kilometri, în timp ce acum racheta a ajuns la altitudinea de 770 de kilometri și a parcurs 3.700 de kilometri.
Noua provocare a Phenianului vine la doar câteva zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o nouă serie de sancţiuni împotriva regimului nord-comunist, ca răspuns la testul nuclear pe care țara l-a efectuat la 3 septembrie. Atât înainte, cât și după reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, Coreea de Nord a lansat noi amenințări la adresa Statelor Unite.
„Măsurile viitoare ale RPDC (Republica Populară Democrată Coreea – n.r.) vor provoca Statelor Unite cea mai mare durere pe care au simţit-o vreodată în istoria lor”, a declarat ambasadorul nord-coreean la ONu, Han Tae Song, la Conferinţa pentru Dezarmare de la Geneva.
Citește și:
- Criza din Coreea de Nord, explicată pe scurt. De ce își dorește Phenianul înarmarea nucleară
- ANALIZĂ | Care sunt principalele surse de venit ale Coreei de Nord. Cum își permite țara comunistă continuarea programelor balistic și nuclear
- ANALIZĂ | Ce s-ar întâmpla dacă izbucnește un război în Coreea de Nord
Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!