Lansarea vine într-o perioadă în care Coreea de Sud și Statele Unite desfășoară exerciții navale comune, la care participă inclusiv un portavion.

De asemenea, vine cu doar o zi înainte ca vicepreședintele american Kamala Harris să ajungă la Seul. În cadrul vizitei, ea are planificată și o deplasare până în zona demilitarizată care separă cele două Corei.

Ronald Reagan a fost primul președinte american care a vizitat zona demilitarizată, dar Bill Clinton și Donald Trump sunt singurii președinți care au vizitat Joint Security Area (JSA), un grup de clădiri care găzduiește discuții bilaterale și singurul loc în care trupele ambelor tabere stau față în față.

Clinton a numit odată zona demilitarizată drept „cel mai înfricoșător loc de pe Pământ”, în timp ce Donald Trump a fost singurul președinte american care a mers mai departe și a pășit pentru scurtă vreme pe teritoriul nord-coreean în timpul întrevederii din 2019 cu Kim Jong-Un.

Coreea de Nord se află sub sancțiunile ONU din 2006. Acestea au fost consolidate de Consiliul de Securitate în mod constant, cu unanimitate de voturi de-a lungul anilor, pentru a opri finanțarea programelor sale de arme nucleare și rachete balistice.

Coreea de Nord respinge rezoluțiile ONU ca o încălcare a dreptului său suveran la autoapărare și explorare spațială și a criticat exercițiile militare ale Statelor Unite și Coreei de Sud ca dovadă a intențiilor lor ostile.

Urmărește-ne pe Google News