Anunțul a fost făcut la o zi după ce Phenianul a aruncat în aer drumuri și căi ferate care leagă cele două țări. Coreea de Nord a atras atenția că violarea spațiului său aerian va fi privită ca o declarație de război și a cerut militarilor aflați la frontieră să fie pregătiți să deschidă focul.

„Coreea de Sud va fi ștearsă de pe hartă”

„Dacă izbucnește un război, Coreea de Sud va fi ștearsă de pe hartă. Dacă ea dorește un război, noi suntem dispuși să punem capăt existenței sale.

Dorința tinerilor de a se înrola în armată este o formă de ură și de răzbunare manifestată de tânăra generație, care este hotărâtă să pedepsească cu orice preț nemernicii care au comis o crimă oribilă pentru a declanșa un război.

Tinerii și studenții din întreaga țară au semnat petițiile de înrolare sau reînrolare în armată din dorința de a îi găsi pe maniacii și criminalii din confruntările abominabile și de a le tăia căile respiratorii”, se arată într-un material publicat de agenția nord-coreeană KCNA Watch.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Deși Seulul a dezmințit informația potrivit căreia ar fi trimis drone, Phenianul a declarat că are „dovezi clare”, susținând că au fost lansate în capitală broșuri de propagandă împotriva regimului.

„Milioane de tineri s-au alăturat luptei la nivel național pentru a elimina gunoaiele din Coreea de Nord care au provocat încălcarea suveranității Republicii Populare Democrate Coreea (RPDC) prin infiltrarea cu drone”, a transmis agenția oficială Korean Central News Agency.

Peste 1,4 milioane de tineri s-au înscris voluntari

Conform Korean Central News Agency, peste 1,4 milioane de tineri și studenți din toată țara s-au înscris voluntari în armată în zilele de luni, 14 octombrie, și marți, 15 octombrie.

În Coreea de Nord, serviciul militar este obligatoriu pentru toți bărbații. Cu toate că nu se știe cine este responsabil pentru trimiterea de drone, activiștii sud-coreeni au lansat recent, peste graniță, baloane cu pliante împotriva regimului de la Phenian. În replică, Coreea de Nord a decis să lanseze baloane cu gunoi în Seul.

În vederea asigurării protecției cetățenilor săi, guvernul provinciei sud-coreene Gyeonggi va desemna Yeoncheon, Gimpo și Paju „ca zone speciale de «pericol»”, iar cei care „încearcă să trimită pliante către Nord pot face obiectul unei anchete penale”, a spus pentru sursa citată un oficial din cadrul guvernului provinciei Gyeonggi.

„Provincia Gyeonggi consideră că răspândirea de broșuri împotriva Coreei de Nord este un act periculos care provoacă o criză și care ar putea provoca un conflict militar”, a precizat guvernul din Gyeonggi într-o declarație separată.

Sunete stranii de-a lungul frontierei

Pe lângă broșurile împotriva regimului Kim Jong-Un, activiștii sud-coreeni au trimis și dispozitive USB cu piese K-pop. După ce Coreea de Nord a răspuns prin trimiterea baloanelor încărcate cu deșeuri, Seulul a decis să suspende un acord militar privind reducerea tensiunilor.

În plus, de la finalul lunii iulie a anului în curs, Phenianul ar fi difuzat sunete stranii de-a lungul frontierei, unele semănând cu cele ale unor animale sălbatice.

„Anxietatea și suferința locuitorilor din zonele de frontieră devin din ce în ce mai grave”, a transmis provincia Gyeonggi.

În urmă cu patru ani, Parlamentul Coreei de Sud a adoptat o lege care prevedea interzicerea trimiterii de broșuri împotriva regimului Kim peste graniță, în contextul în care președintele de la acea vreme, Moon Jae-in, încerca să obțină un acord cu Coreea de Nord.

Totuși, în urmă cu un an, legea a fost anulată, întrucât ar încălca libertatea de exprimare.

Urmărește-ne pe Google News