Un proiect de lege care interzice consumul și vânzarea cărnii de câine a fost adoptat de Parlamentul sud-coreean în luna ianuarie. Legea va opri astfel tradiția veche de secole în Coreea, unde consumul de carne de câine era văzut ca o modalitate de a îmbunătăți rezistența în timpul verilor cu umiditate ridicată.

În timp însă, sud-coreenii au ajuns să considere câinii ca fiind animale de companie, astfel că practica sacrificării lor pentru hrană a devenit din ce în ce mai criticată.

În tot acest context, viceministrul agriculturii, Park Beom-su, a declarat că guvernul va cheltui aproximativ 100 de miliarde de woni (75 de milioane de dolari) pentru stimulente pentru crescătorii de câini, fermieri și restaurante, ca să-i încurajeze să-și închidă afacerile.

Fermierii pot primi până la 600.000 de woni (452 de dolari) pentru fiecare câine pe care îl predau, iar autoritățile vor încerca să facă în așa fel încât cele mai multe dintre aceste animale să fie adoptate sau relocate în adăposturi.

„Deși mulți sunt îngrijorați că acei câini rămași ar putea fi eutanasiați sau mulți dintre ei ar putea fi procesați pentru consum în următorii trei ani, pot spune cu siguranță că acesta nu este planul nostru”, a dat asigurări oficialul.

Ce spun activiștii pentru drepturile animalelor și reprezentanții industriei cărnii

Măsurile anunțate de guvern au fost criticate de unii activiști sau de unii dintre cei care lucrează în industria cărnii.

Sangkyung Lee, manager de campanie la grupul pentru drepturile animalelor Humane Society International, spune că planul reprezintă o piatră de hotar, dar atrage atenția asupra faptului că „nu există nicio modalitate prin care adăposturile pentru animale să poată primi un număr atât de mare de câini”.

Potrivit acestuia, mai puțin de 10% dintre animalele de companie din Coreea de Sud au fost animale salvate.

Pe de altă parte, Ju Yeongbong, care reprezintă un grup din industria cărnii de câine, crede că subvențiile anunțate de autorități sunt prea mici.

„Aceasta este sursa noastră de existență și dacă guvernul dorește să o abandonăm, ar trebui să urmeze planuri de sprijin mai rezonabile”, a spus Ju.

În Coreea de Sud există peste 1.500 de ferme de creștere a câinilor, peste 200 de abatoare de câini, iar aproximativ 2.300 de restaurante mai servesc carne de câine.

Interdicția privind consumul ce carne de câine va intra în vigoare în februarie 2027.

Fotografie cu caracter ilustraiv: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News