„Am decis să rămân simplu membru de partid și să mă auto-suspend din funcția de Vicepreședinte al PSD”

„Tocmai am aflat cu mare surprindere că dl Marius Pieleanu, pe care îl apreciez și stimez, a afirmat aseară în cadrul emisiunii “ Punctul de intalnire” că nu sunt membru PSD.  Cred că este important pentru miile de colege și colegi, prieteni cu care am împărțit ani de muncă, cu care am lucrat din 1991 și până în 2014, să spun că sunt în continuare Membru PSD. Am fost aleasă deputat și senator pe listele PSD. În 2014, am condus lista la alegerile europarlamentare, alegeri în care partidul a câștigat 16 mandate din cele 32 care revin României.  În noiembrie 2014, am fost propusă Comisar European pentru Politică Regională de către Guvernul PSD, printr-o scrisoare transmisă de Primul Ministru al Guvernului României, Dl Victor Ponta, către Președintele Comisiei Europene, Dl Jean-Claude Juncker. După audierea mea de către Parlamentul României și Parlamentul European, am transmis conducerii de la acea vreme a partidului o scrisoare prin care mulțumeam tuturor membrilor din județe pentru faptul că mă aleseseră la Congres Vicepreședinte al partidului, anunțând că am decis să rămân simplu membru de partid și să mă auto-suspend din funcția de Vicepreședinte al partidului pe perioadă în care voi ocupă funcția de Comisar European, urmând că apoi să îmi onorez obligațiile câștigate, prin vot, la Congres”, a scris Creţu, pe Facebook.

Comisarul european precizează că „a crescut în acest partid şi este atașată valorilor social-democrate europene”.

„Ca și Comisar European îmi doresc să lucrez cu toate Guvernele, indiferent de culoarea lor politică, ceea ce am și făcut în cei patru ani de mandat.
E adevărat, faptul că a mai rămas puțin până la încheierea mandatului de Comisar pentru politică regională, că și a exercițiului financiar 2014-2020, toate acestea m-au determinat să intervin mai des în ultima perioadă, să discut mai des cu Prim Miniștrii, miniștrii, să vorbesc public despre necesitatea accelerării implementării proiectelor, în special în domeniul infrastructurii de transport și sănătate, astfel încât România să își consume întreagă alocație care îi revine de la Bugetul Uniunii Europene”, spune ea.

Corina Creţu se declară „şocată” de faptul că intervenţiile sale în favoarea dezvoltării României au fost exagerat de politizate”.

„Simpla precizare că de fapt studiile de fezabilitate pentru spitalele regionale valorează 1,8 milioane de euro (și nu 250 de milioane cât s-a spus aseară în emisiune), cifră reconfirmata de Bancă Europeană de Investiții, mi-a atras critică dlui Pieleanu: “Corina Crețu nu a făcut nimic pentru România, doar stă la Bruxelles și critică PSD”. E dreptul dumnealui, firește, de a avea această opinie, după cum e și dreptul meu să îmi apăr muncă mea și a sute de oameni din DG Regio care au încercat în acești ani să îmbunătățească lucrurile în România. Rămân în continuare la dispoziția autorităților pentru a găsi soluții și a contribui împreună la dezvoltarea României și îmbunătățirea vieții de zi cu zi a oamenilor”, spunea aceasta.

Creţu: „Jignirile pornite că la un semnal la adresa mea mă lasă fără cuvinte”

Corina Creţu mai afirmă că „jignirile pornite că la un semnal la adresa sa în această seară și mai ales atacurile la adresă Uniunii Europene, injuriile prin care este acuzată că e vândută intereselor străine, în condițiile în care toți știu câte eforturi a făcut preluând pe fonduri europene toate creditele României pe care le avea de plătit către Bancă Europeană de Investiții și Bancă Europeană de Dezvoltare, salariile funcționarilor din România care lucrează pe fonduri europene, fazând zeci de proiecte care nu s-au terminat la timp și pt care statul pierdea aproximativ 3 miliarde de euro, toate acestea o lasă fără cuvinte”.

„Nu mai avem în analiză proiecte majore depuse la Comisie în afară Magistralei de Metro M6, proiect în legătură cu care încă aștept un răspuns!”

Aș fi înțeles să fiu considerată trădătoare de partid și de țara, dacă am fi avut depuse la Comisia Europeană zeci de proiecte care tergiversau sau pe care le-am fi uitat perioade lungi prin sertare. Repet, din păcate nu mai avem în analiză proiecte majore depuse la Comisie în afară Magistralei de Metro M6, proiect în legătură cu care încă aștept un răspuns la o scrisoare adresată de câteva către Directorul General al DG Regio, Dl Marc Lemaitre, Ministrului Transporturilor, fără de care regulamentele nu îmi permit să adopt o decizie. Nici un alt proiect major nu e depus la Comisia Europeană, în condițiile în care România a depășit cu mult datele la care singură s-a angajat că le va depune, nu numai pentru spitalele regionale, dar și pentru autostrăzile Pitești-Sibiu, Târgu Mureș-Iași, Craiova-Pitești, podul de la Brăila, Metroul Pipera-Berceni, Centură Bucureștiului, etc. E trist că reușim în alte state să dezvoltăm și să deblocăm proiecte, iar de la București primesc doar acuzații și insulte. Nu numai eu, dar și serviciile Comisiei Europene sau ale celorlalte instituții europene”, acuză Creţu.

Ea mai spune că , pentru perioadă 2021-2027, viitorul Buget European, s-a zbătut pentru mai mulți bani pentru România, astfel încât aceasta să beneficieze de încă 8 miliarde față de actuală perioadă de programare pentru investiții în interesul cetățenilor români. „Când reușești, în ciudă plecării celui de-al doilea mare contributor la Bugetul UE, Marea Britanie, să obții o creștere cu 10 la sută a fondurilor europene pentru țara ta, ești, cu siguranță, în slujbă unor interese străine, nu-i așa?  Va las pe Dvs să apreciați muncă și loialitatea mea față de România și Uniunea Europeană”, afirmă, în finalul postării, comisarul european.

Vâlcov, un nou atac la adresa Comisiei Europene: Acum se intelege, cum e cu banii gratis?

Consilierul premierului Darius Vâlcov a postat pe pagina de Facebook un comentariu cu privire la costurile spitalului din Iaşi, cu fonduri europene, comparativ cu cât ar costa prin parteneriat public-privat.

530 milioane euro este costul total al spitalului din Iasi, conform studiului BEI. 50 milioane euro din aceasta suma sunt puse la dispozitie de catre CE. Restul, de 480 milioane euro sunt costuri care revin statului roman. Cu aceeasi suma, de 480 milioane euro, Turcia a construit 3 spitale in PPP.  Acum se intelege, cum e cu banii gratis?„, a comentat Vâlcov.

Anterior, acesta preciza, despre investiţiile prin fonduri europene, că România primea de la Comisia Europeană 150 milioane euro pentru studiile si constructia (inclusiv dotarea) a 3 spitale.

„Studiile, conform BEI, cei care le si elaboreaza, costa 120 milioane euro. Conform acelorasi studii BEI, constructia si dotarea celor 3 spitale costa 1,2 miliarde euro. (Probabil din cele 30 de milioane euro ramase). Intre timp, statul roman scoate in parteneriat public privat studiul, constructia si dotarea unui spital, cu 140 milioane euro. Asta, ca sa intelegem exact cum stau lucrurile!”, afirma consilierul premierului Dăncilă.

Citeşte şi: Serviciu public pentru afaceri private. Gabriela Firea şi Marian Petrache, bani gratis pentru „rețeaua transportatorilor” din Ilfov

 
 

Urmărește-ne pe Google News