Cornel Constantiniu nu e la prima operaţie de acest fel, ci la a treia (după intervenţiile efectuate în 1999, în Africa de Sud, şi în 2004, la Viena). Acum, în mod normal, nu ar fi trebuit să i se schimbe neurostimulatorul implantat în urmă cu cinci ani, ci doar bateriile acestuia, însă la controlul efectuat de dr. François Alesch, de la clinica vieneză Goldenes Kreuz, s-a constatat că aparatul e deteriorat şi trebuie înlocuit de urgenţă. Costul operaţiei: 30.000 de euro. Bani pe care artistul nu-i avea…
Aflat în capitala Austriei, Viena, alături de cei doi fii ai săi, Alexandru şi Mihai, Cornel Constantiniu a primit vestea că Gigi Becali, finanţatorul Stelei, îi donează întreaga sumă. Iar ieri dimineaţă, în jurul orei 11.00, a intrat în operaţie. După o oră, soţia artistului, Domniţa, ne-a asigurat că totul a decurs bine.
“M-au sunat copiii… Operaţia a reuşit, iar Cornel este bine. El şi băieţii se vor întoarce acasă în câteva zile, dar pe 23 noiembrie Cornel trebuie să se interneze iar o săptămână la Viena, pentru a i se face reglajele la neurostimulator”, ne-a declarat Domniţa Constantiniu.
La câteva ore după operaţie, când Cornel Constantiniu a ieşit de la reanimare, Libertatea a reuşit să ia legătura cu artistul. Deşi vorbea cu greutate, acesta ne-a asigurat că intervenţia a decurs fără probleme şi va fi externat săptămâna viitoare. “Sunt bine. Am scăpat. Mulţumesc lui Dumnezeu”, ne-a spus, uşurat, cântăreţul.
La ce ajută un neurostimulator
Implantarea neurostimulatorului stopează tremurul şi blocajele musculare specifice maladiei Parkinson, ajutând bolnavul să controleze mişcările, altfel haotice, ale mâinilor, picioarelor şi capului. Neurostimulatorul se montează lângă claviculă şi, prin intermediul unor electrozi implantaţi în creier, dă impulsuri electrice celulelor nervoase.