Are plantaţie de cafea în Costa Rica

Adevărata lovitură a dat-o în 1992, când a achiziţionat, cu 300.000 de dolari, ultima fabrică Trabant din lume. “Am intrat în acest business împreună cu doi parteneri. La Zwickau, în fosta Germanie de Est, producoeia fusese oprită în 91 şi rămăseseră pe stoc peste 20.000 de motoare de Trabant. Uzina a fost demontată şi mutată în Asia, la Taşkent, în Uzbekistan. Dacă la nemoei carcasa era din carton presat, acolo era făcută din resturi de bumbac”, ne-a povestit Tăbăcaru. În 1998 şi-a vândut acţiunile cu 10.000.000 $, cu 9.700.000 $ mai mult decât dăduse pe ele.
Milionarul a făcut restul banilor în străinătate, investind în orice ţară unde a mirosit un posibil câştig. Costa Rica, un stat mărunt din America Centrală, i-a adus cele mai mari satisfacţii: acolo are o plantaţie de cafea bio, un hotel, un restaurant şi câteva bărci de pescuit pentru turişti. Cornel şi soţia lui, Alina, îşi petrec şase luni pe an în Costa Rica, iar restul timpului se află în Florida, SUA, în Canada sau în România, ţări în care au zeci de case.

În croazieră, a dat 50.000 € pe un apartament

Cornel şi Alina Tăbăcaru au fost singurii români de pe vaporul de croazieră Balmoral, care la mijlocul acestei luni a refăcut traseul Titanicului. Ei au plătit 50.000 de euro pentru cel mai luxos apartament de pe vas şi au avut tot timpul la dispoziţie un elicopter care să intervină în caz de urgenţă. Balmoral a pornit din portul britanic Southampton, în a patra zi de călătorie a ajuns în locul unde s-a scufundat uriaşul vapor, apoi a acostat în New York, oraşul care ar fi trebuit să fie locul de sosire al Titanicului.

Urmărește-ne pe Google News