Accidentul a avut loc joi seară, în jurul orei 17.50. Conform Giurgiu-news.ro, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Transporturi Giurgiu au fost sesizați de către un bărbat, prin apel la 112, cu privire la faptul că o ambarcațiune ar fi acroșat o persoană care înota în Canalul Sfântul Gheorghe al fluviului Dunărea, zona plaja veche, din municipiul Giurgiu.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că ambarcațiunea era condusă de către un bărbat de 40 de ani, din municipiul Giurgiu, care poseda permis de conducere pentru ambarcațiuni de agrement.

Deși au fost efectuate manevre de resuscitare, din păcate, victima, de 63 de ani, a fost declarată decedată. Potrivit unor surse, bărbatul care a murit este Corneliu Mincă, fost prefect al județului Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit că ambarcațiunea era neînregistrată, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a reieșit o valoare de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul în cauză fiind transportat la spital, în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemei.

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și arborarea fără drept a pavilionului românesc ori punerea în exploatare sau navigație a unei nave neînregistrate.

FOTO: Antena 3

Urmărește-ne pe Google News