Fără a avea pretenția de a fi un top, încercăm doar să mai oferim o portiță către public pentru materialele jurnalistice făcute de colegii noștri din redacții mai mici, care continuă să facă o treabă excelentă în aceste vremuri dificile.
***
Zilele ăstea a apărut o publicație nouă, preocupată de știință și tehnologie, Mindcraft Stories, aici .
***
Scena9 a vorbit cu un antropolog care explică rolul religiei pe timp de criză, aici. Un reportaj despre cum pentru cei care au afaceri cu flori, coronavirusul a însemnat vânzări prăbușite spre zero, aici.
***
Școala9 scrie despre sfaturile pe care ar trebui să le dăm elevilor în perioada prin care trecem – Cu pandemia la psiholog: sfaturi pentru elevi, aici.
***
DoR explică de ce acum e și mai dificil pentru victimele violenței în familie, aici.
***
Vice România a publicat o serie în care 10 fotografi îți arată România în timpul pandemiei de coronavirus, de la fereastră.
Puteți citi pe Vice România și ce spune un polițist că se întâmplă noaptea, în București, în plină pandemie.
***
Redacția dela0 a publicat un material în care vorbește despre SINDROMUL SUCEAVA. Covid-19 era o certitudine din februarie, dar spitalele județene de urgență se echipează abia acum, în plină epidemie, cu măști și halate.
***
Recorder spune povestea pacientului 39, primul român despre care statul nu știe de unde a luat COVID-19 și mărturiile de pe patul de spital ale mai multor pacienți cu COVID-19.
***
Fotoreporterul Ioana Moldovan este pe teren, în țară, pentru a vedea cum afectează pandemia viața de zi cu zi a românilor. O poți urmări pe Ioana pentru a vedea ce se întâmplă în țară, aici.
***
Fotoreporterul Mircea Ioan Topoleanu a fost cu Carusel, o asociație care oferă suport persoanelor fără adăpost, pe străzile din București, pentru a vedea cine are grijă de cei mai vulnerabili dintre oameni, prinși de pandemie pe străzi. Totul pe Inclusiv.
***
Fotoreporterul Bogdan Dincă de la Documentaria arată munca celor de la Animal Society, o asociație care cumpără din donații hrană pentru animale, pe care o împarte câinilor uitați prin curțile fabricilor închise în perioada asta sau pe câmpurile din jurul Bucureștiului. Vedeți totul în DoR.
Întreaga serie despre reacția societății civile la covid-19, aici.
*Așteptăm propunerile voastre cu alte materiale din presa alternativă care au ajuns la voi, la adresa de e-mail: andrada.lautaru@ringier.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro