Fetița avea comorbidități, inclusiv întârziere în dezvoltare și imunodeficiență celulară, fiind în terapie cu imunoglobulină, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Este al treilea copil care moare în România din cauza coronavirusului.

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că fetița nu a avut nicio șansă în fața noului coronavirus, din cauză că sistemul ei imunitar era compromis.

Dr. Mihai Craiu

Avea o depresie imună, care i-a afectat imunitatea celulară, nu cea umorală. Adică nu anticorpii, ci limfocitele. Este, din punct de vedere al severității, similară cu infecția HIV/SIDA la adulți. Deci nu avea apărare în fața unor microbi obișnuiți. Copilul acesta, și cu, și fără infecția SARS-Cov-2 era într-o grupă de risc foarte mare, de asta și prin lege acești pacienți beneficiază de testare gratuită, și ei și părinții lor.

Dr. Mihai Craiu:

”Aici e o excepție nefericită și e un fenomen pe care l-am anticipat. Exact asta atrăgeam atenția: că au început să se îmbolnăvească copiii de acasă, care nu ies niciunde și care au părinți care altfel au grijă. Adică libertatea asta a unora de a nu purta mască, de a protesta, se oprește acolo unde omoară niște fragili din ăștia pentru care se fac toate eforturile să fie ținuți departe de pericol”, a declarat, pentru Libertatea, Mihai Craiu, medic primar pediatru în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu” București.

În data de 11 octombrie, un băiat de 4 ani, din județul Mureș, care suferea de afecțiuni renale, a murit tot din cauza COVID-19.

Cea mai tânără victimă a virusului a fost un bebeluș din Sibiu, de doar patru luni, care suferea și de alte afecțiuni grave.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni, 130 de noi decese cauzate de COVID. 127 dintre acestea sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar trei pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

Ultimul raport arată că în România s-au înregistrat 3.240 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2.

În unitățile
sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de
12.688. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI. 

Urmărește-ne pe Google News